Текущи

Текущи

Текущи

Обществен дарителски фонд Пиргос – Бургас обявява конкурс за иновативни  проектни идеи за участие в „Дарителски кръг Пиргос“, който ще се проведе през месец януари 2019 година. Ще бъдат избрани от 3 до 5 проекта в различни области, които ще бъдат предложени за финансиране на група дарители по модела „Дарителски кръг”.

Можете да предложите своите проекти за разглеждане и предварителна селекция, като попълните и изпратите формуляра за участие на електронна поща: office@pirgosfond.org в срок дo 30.11.2018 г.

     От тук можете да изтеглите формуляра за попълване.

               Дарителският кръг е отворена общност от дарители, които се събират на специално организирани събития за набиране на средства. В рамките на всяко събитие на тяхното внимание се предлагат за финансиране от три до пет предварително одобрени проекта на неправителствени организации. След кратко представяне на проектите, дарителите публично обявяват своите дарения за всеки един от предложените проекти. Срещите на кръга дават възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят интересни идеи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността.

               През 2018 година Фондация "Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас" успя да генерира 36 хиляди лева,с които бяха подкрепени 5 обществено значими каузи на неправителствени организации от област Бургас. 

                Дарителският кръг се реализира с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по Програма „Развитие на обществените фондации в България“ и с финансовата помощ на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“ и Фондация „Америка за България“.

              Дарителския кръг е метод за набиране на средства въведен и разпространен у нас от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) от 2012 г. насам. От тогава ФРГИ е и лицензиран партньор на The Funding Network, (TFN) – организацията, разпространила Дарителския кръг в над 15 страни по света.